Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Ο Συμεών Κεδίκογλου σε συνάντηση για το αρχαίο θέατρο της Ερέτριας

Ο Συμεών Κεδίκογλου συμμετείχε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία του σωματείου «Διάζωμα», παρουσία του Προέδρου του Στ. Μπένου, με θέμα την ανάπλαση του αρχαίου θεάτρου της Ερέτριας. Κατά τη συνάντηση παρουσιάστηκε στην τελική της μορφή η μελέτη του σωματείου για την ανάπλαση και αξιοποίηση του σημαντικού αυτού μνημείου της αρχαίας Ερέτριας.

Στόχος του προτεινόμενου σχεδίου είναι η επαναλειτουργία του θεάτρου, πράγμα που αποτελεί πάγιο αίτημα των τοπικών αρχών και πολιτιστικών φορέων, με τρόπο που θα εξασφαλίζεται η προστασία των τμημάτων του θεάτρου που έχουν διασωθεί και θα αναδεικνύεται η μοναδικότητα του μνημείου.
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι η πρόταση για την επαναλειτουργία του θεάτρου εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα προώθησης του πολιτιστικού τουρισμού και της βιώσιμης ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας (με τη συνέργεια τοπικών φορέων, επιχειρήσεων κλπ) μέσω της προστασίας του αρχαίου θεάτρου. Ανάλογα προγράμματα έχουν ήδη υλοποιηθεί με επιτυχία στην Ήπειρο.
Η πρόταση του σωματείου «Διάζωμα» αναμένεται να υποβληθεί προσεχώς προς έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο του Υπουργείου Πολιτισμού.

Είμαστε κοντά σε κάθε πρωτοβουλία για την προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση των μνημείων της Εύβοιας και θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την κατά το δυνατό άμεση υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.