Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Απολογισμός – Οι πρώτες 15 ημέρες της Δημοτικής Αρχής

 
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Οι πρώτες 15 ημέρες της Δημοτικής Αρχής
 Οφείλουμε να ενημερώσουμε τους δημότες μας για τις δράσεις – στοχευμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής τις πρώτες δύσκολες 15 ημέρες, που έγιναν μέσα σε αντίξοες συνθήκες :

Χρήματα δεσμευμένα σε τράπεζες από δικαστικές αποφάσεις, κωδικοί προϋπολογισμού μηδενικοί, όσο για οχήματα, μόνο 2 τσάπες, 1 φορτηγό, 2 απορριμματοφόρα και 1 της ανακύκλωσης για όλο το Δήμο, το πιεστικό μηχάνημα κι αυτό για επισκευή, η σκούπα δε δουλεύει, καύσιμα εξαντλημένα, εργατικό προσωπικό, οδηγοί, χειριστές, εργάτες καθαριότητας, σύμμαχοι στον αγώνα, δουλεύουν με αυταπάρνηση σε 24ωρη απασχόληση, συνεργάζονται και αποδίδουν πάνω από τις δυνάμεις τους για να καλύψουν εργατικό δυναμικό που λείπει στο Δήμο μας και γι’ αυτό τους ευχαριστούμε δημόσια !
Όπλα μας σ’ αυτό το δύσκολο αγώνα η γνώση, η επιμονή, το πείσμα το φιλότιμο και η συλλογικότητα!

Οπλισμένοι μ’ αυτά και με συμπαραστάτες όλο το προσωπικό των Τεχνικών, Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου μας και της Δ.Ε.Υ.Α.Ε. , με τους  Αντιδημάρχους, τους Εντεταλμένους Συμβούλους, τους Τοπικούς Συμβούλους και όλα τα Τοπικά Συμβούλια,  παλέψαμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σ’ συτό το σύντομο χρόνο. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους συμπολίτες Εθελοντές που με πάθος βοήθησαν.

Όλοι μαζί ρίχτηκαν στον αγώνα για :

A.Καθαριότητα
Χωρίς να έχουμε ολοκληρώσει ( άλλωστε ο όγκος των απορριμμάτων εντός και εκτός των κάδων ήταν πρωτοφανής ) όλες οι δημοτικές κοινότητες, όλες οι γειτονιές άλλαξαν μορφή. Ο Δήμος μας έγινε ανθρώπινος. Κάναμε, κάνουμε και θα κάνουμε το αυτονόητο, την υποχρέωσή μας απέναντι στους Δημότες μας : την καθαριότητα.
Η καθαριότητα οργανώνεται με υπευθυνότητα και θα επιτελείται ανελλιπώς.

B.ΣχολείαΤην πρώτη εβδομάδα έπρεπε να καθαριστούν, συντηρηθούν και ευπρεπιστούν. Τα 13 σχολικά κτίρια του Δήμου μας ( 10 Δημοτικά και 3 Γυμνάσια-Λύκεια ). Η παρέμβαση ήταν άμεση και παράλληλη με την καθαριότητα των πόλεων και χωριών μας, γεγονός που δυσκόλευε το έργο μας.
Όλα τα σχολεία μας  καθαρίστηκαν, έγινε έλεγχος από υδραυλικούς, ευπρεπίστηκαν οι αύλειοι χώροι, βάφτηκαν μάντρες.
Ιδιαίτερες Παρεμβάσεις
-Έγινε ελαιοχρωματισμός του Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Μαλακώντα. Ένα αίτημα χρόνων πραγματοποιήθηκε την πρώτη εβδομάδα ανάληψης των καθηκόντων μας.
-Έγινε φρεσκάρισμα των όψεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερετρίας,.
-Αποκαταστάθηκε με μόνιμη λύση το πρόβλημα της αποχέτευσης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ερετρίας. Θυμόμαστε όλοι ότι ο βόθρος υπερχείλιζε και οι μαθητές του Νηπιαγωγείου έπαιζαν και πατούσαν στην αυλή του σχολείου μέσα στα μικρόβια.
-Απομονώθηκε ο πρώτος όροφος του Δημοτικού Σχολείου Αμαρύνθου λόγω πλήρους καταστροφής της στέγης και σε συνεργασία με τον κ. Διευθυντή και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, βρισκόμαστε στη διαδικασία ενοικίασης (2) αιθουσών.
Παράλληλα η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου εκπονεί μελέτες για αποκατάσταση της στέγης και της ψευδοροφής.
Προβαίνουμε και σε άμεση αποκατάσταση στο περβάζι του διώροφου.
-Έγινε άμεση αποκατάσταση στην υποχώρηση του εδάφους του αύλειου χώρου του 1ου Νηπιαγωγείου Αμαρύνθου ( καθίζηση στην ανατολική πλευρά του αύλειου χώρου 2μ x 4μ λόγω διάβρωσης του εδάφους )
Συμπέρασμα
Οι Παιδικοί Σταθμοί, τα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου μας, στις 11 Σεπτεμβρίου έκαναν Αγιασμό με αίγλη και κατάνυξη.
Ευχόμαστε στους μαθητές μας, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, Υγεία και Καλή Σχολική Χρονιά.

Γ. Ρέματα-Υπόνομοι.
Ευτυχώς που έγιναν παράλληλες δράσεις, αν και υπάρχει ανεπάρκεια μέσων και προσωπικού, για καθαρισμό ρεμάτων και υπονόμων.
Οι καταρρακτώδεις βροχές που έπεσαν τις τελευταίες μέρες, δικαίωσαν την αγωνία μας!
Ο καθαρισμός δεν έχει ολοκληρωθεί. Συνεχίζεται !
Απολογισμος - Οι πρώτες 15 ημέρες της Δημοτικής Αρχής

Δ. ΔΕΥΑΕ – Βλάβες Δικτύου
Ο Δήμος μας από άκρη σε άκρη, σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα είχε πλήθος βλαβών του Δικτύου Νερού.
Οι παρεμβάσεις ήταν άμεσες γιατί χιλιάδες κυβικά νερού επί μήνες, κάποια επί χρόνια χύνονταν, γεγονός που επιβάρυνε τις γεωτρήσεις, τις αντλίες, κόστιζε ρεύμα και φυσικά δε σήμαινε «νοικοκυριό». Σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, αποκαταστάθηκε το μεγαλύτερο μέρος των βλαβών.
Στην Κοινότητα Σέττας, το νερό δεν επαρκεί και ειδικά φέτος το καλοκαίρι, περιοχές έμεναν από νερό. Γι’ αυτό, αντιμετωπίζεται το πρόβλημα με ιδιαίτερη προσοχή και με ειδικούς για ριζικές παρεμβάσεις.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η νέα Δημοτική Αρχή δεν έχει αναλάβει ακόμα τη διοίκηση της ΔΕΥΑΕ γιατί είναι σε μεταβατικό στάδιο και συνεχίζει να είναι το ίδιο Δ. Σ. και ο ίδιος Πρόεδρος.
 
Ε. Άλλες Δράσεις
-Στο Δημαρχείο Αμαρύνθου την Τετάρτη 3-9 12:30μ.μ., έγινε αγιασμός παρουσία όλου του προσωπικού και συμπολιτών. Στη συνέχεια η κα Δήμαρχος σε κλειστή συνεδρίαση, μαζί με τους Αντιδημάρχους και Συμβούλους, μίλησε με το προσωπικό της Αμαρύνθου και τέθηκαν βασικές αρχές διοίκησης και συνεργασίας.
Ακολούθως έγινε συγκέντρωση προσωπικού Δήμου και ΔΕΥΑΕ στην Ερέτρια, όπου η κα Δήμαρχος μίλησε ομοίως στο προσωπικό. Κοινό μήνυμα ήταν η συνεργασία, η συνέπεια και η εξυπηρέτηση του κοινού συμφέροντος.
-Η Δημοτική Κοινότητα στο Γυμνό, έκανε της Παρασκευή 12-9 την πρώτη ανοικτή συνεδρίαση παρουσία της κας Δημάρχου και συζήτησαν θέματα που απασχολούν την κοινότητα.
-Η Δημοτική Κοινότητα  Ερετρίας, συνεδρίασε (2) φορές. Η δεύτερη συνεδρίαση την Παρασκευή 12-9 ήταν ανοικτή και είχαν κληθεί όλο οι πρόεδροι των Εξωραϊστικών Συλλόγων. Συζητήθηκαν κοινές δράσεις για λύση των προβλημάτων που χρονίζουν στη εκτεταμένη περιφέρεια της Ερέτριας.
Οι πρόεδροι ενθουσιάστηκαν για το ενδιαφέρον και τη συλλογικότητα που επιδεικνύει η Δημοτική Αρχή για τη  λύση των προβλημάτων τους.
-Η Τοπική Κοινότητα Άνω Βάθειας, την Κυριακή 14-9 έκαναν αγιασμό. Πλήθος συμπολίτες παρακολούθησαν το αγιασμό.
- Η Τοπική Κοινότητα Καλλιθέας συνεδρίασε την Τετάρτη 10-9 και συζήτησε θέματα που απασχολούν την Κοινότητα. Σε κλίμα σύμπνοιας και συνεργασίας μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, δρομολογήθηκαν λύσεις.
-Μετά από παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής και επιστολές, αναμένουμε (2) απορριμματοφόρα περίπου στο τέλος Σεπτεμβρίου για τη κάλυψη μέρους των μεγάλων αναγκών μας : ένα (1) από το Δήμο Αθηναίων και ένα (1) από το Δήμο Περιστερίου.
-Ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και κλιμάκιο συμβούλων, τη Δευτέρα 8-9, επισκέφτηκαν το ΟΔΔΥ για εύρεση οχημάτων ώστε να καλυφθούν  ανάγκες του Δήμου μας. Κατεγράφησαν οχήματα και βρισκόμαστε στη διαδικασία αλληλογραφίας με το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών.

ΣΤ. Νομιμοποίηση Οχημάτων
(6) οχήματα του Δήμου μας είναι χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, άρα δεν επιτρέπουμε να κυκλοφορούν πλέον, για να εξασφαλιστεί η νομιμότητα και η ασφάλεια των εργαζομένων και των πολιτών.
  • 1 απορριμματοφόρο Mercedes 1717
  • 1 τσάπα ΔΕΥΑΕ (Αμάρυνθος)
  • 1 γερανός-καλαθοφόρο (Αμάρυνθος)
  • 1 πυροσβεστικό όχημα από Γερμανία
  • 1 ασθενοφόρο (παλαιό) και
  • 1 τράκτορας του καινούριου αυτοκινήτου Προγρ. Μεταφόρτωσης
Επιδόθηκαν σε αγώνα δρόμου για την έκδοση πινακίδων. Έχουν δρομολογηθεί και ήδη έχουμε πάρει τις πινακίδες για τον τράκτορα.

Απολογισμος - Οι πρώτες 15 ημέρες της Δημοτικής Αρχής

Ζ. Συναντήσεις
Έγιναν συναντήσεις – συνεδριάσεις με :
  • Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων
  • Συλλόγους του Δήμου
  • Εκπαιδευτικούς
  • Νομικούς, για την προώθηση των συμφερόντων του Δήμου
  • Περιφερειακούς Συμβούλους

Πριν την ανάληψη των καθηκόντων, για την προώθηση των θεμάτων του Δήμου, είχαν προηγηθεί επισκέψεις-συναντήσεις με :
  • Τον Υπουργό Εσωτερικών κο Αργ. Ντινόπουλο
  • Τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κο Γρηγοράκο Λεωνίδα
  • Τον πρόεδρο του ΟΛΝΕ κοΤσέργα ( 2 φορές)
  • Τον Βουλευτή κο Κεδίκογλου Σίμο
  • Τον Βουλευτή κο Κεδίκογλου Συμεών
  • Στο ΕΠΕΡΑ για την προώθηση του έργου Βιολογικού Αμαρύνθου
  • Στην ΕΕΤΑ για την προώθηση-χρηματοδότηση μελετών
  • Στην ΕΤΑΔ για τη δρομολόγηση αξιοποίησης του Νησιού των Ονείρων

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.